Yleisöopastus

02.10.2019 17.30 - 18.15

Paikka
Taide- ja Museokeskus Sinkka

Keravan taidemuseon Siluetteja ja varjokuvia -näyttelyn yleisöopastus ke 2.10. klo 17.30. Kierros kestää noin 45 minuuttia ja sille voi osallistua Sinkan pääsylipun hinnalla.

Huvipuistojen kävijöille taitavasti leikatut siluettimuotokuvat ovat varmaan tulleet vuosien varrella tutuiksi. Moni on ihmetellyt, kuinka taitavasti Linnanmäen ja Särkänniemen siluetintekijät ovat vanginneet mallinsa piirteet yhdellä saksitulla ääriviivalla. Siluetteja ja varjokuvia -näyttely nostaa tämän katoamassa olevan arkisen kuvantekemisen muodon nykytaiteen keskiöön ja esittelee joukon taiteilijoita, jotka johdattavat katsojat varjokuvien kiehtovaan maailmaan.

Näyttelyssä on mukana kuvanveistäjänä tunnetun Emil Cedercreutzin (1879−1949) kaltaisia siluettitaiteen suomalaisia pioneereja ja varjokuvien parissa työskenteleviä nykytaiteilijoita, kuten Saara Ekström, Ulla Jokisalo ja Katri Kuparinen, yhdysvaltalainen Randal Thurston, sekä saksalaiset Andreas Kocks ja Heike Weber. Siluettianimaatioiden varhaisiin pioneereihin kuuluvan Lotte Reinigerin (1899–1981) ja etelä-afrikkalaisen William Kentridgen varjoanimaatioiden hahmot ovat kuin luolan seinällä häilyviä alkukuvia, joiden puuttuvat yksityiskohdat mielikuvitus täydentää.

Näyttelyn muut yleisöopastukset ke 6.11. & 11.12. klo 17.30.

Kuva: Andreas Kocks, Elephant’s Breath, (#1919), 2019, leikattu vesiväripaperi. Kuva Pekka Elomaa, Keravan taidemuseo.

 

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt