Kokoelmat

Kokoelmapalveluiden asiakaspalvelu on suljettu 31.8.2022 saakka

Kokoelmatyössä meneillään olevien muutostöiden ja projektien vuoksi emme tällä hetkellä ota vastaan lahjoituksia tai lainapyyntöjä koskien taide- tai esinekokoelmiamme. Myös valokuva- ja arkistoaineistoja koskeviin aineistopyyntöihin vastaaminen, Keravan kaupungin tiloihin sijoitettujen teosten inventoinnit ja ripustukset sekä muu tietopalvelu ovat tauolla elokuun loppuun saakka. Keskeneräiset kokoelmapalvelut hoidetaan luvatusti.

Lisätietoja: Sinkan kokoelmapalvelut tauolla

Keravan taidemuseon kokoelmat painottuvat eturivin suomalaisten graafikoiden, kuvanveistäjien ja maalareiden 1960–1980-luvuilla tekemiin töihin. Taidemuseota perustettaessa Keravan kaupunki lahjoitti taidemuseolle omistamansa kokoelman, joka sisälsi 517 taideteosta. Keravan Taide- ja Kulttuuriyhdistys luovutti puolestaan 158 teosta. Kokoelmia kartutettiin alun perin Sirkusmarkkinoista saaduilla tuloilla. Nykyisin Keravan taidemuseon kokoelmiin kuuluu noin 1350 teosta. Keravan taidemuseon kokoelmista suuri osa on sijoitettu Keravan kaupungin virastoihin, päiväkoteihin ja kouluihin. Kokoelmat levittyvät myös julkisina veistoksina kaupunkitilaan.

Taidemuseolla on laaja taiteilija Pekka Ylösen (1959–2003) kokoelma, johon kuuluu
maalauksia, grafiikkaa ja luonnoksia. Toinen merkittävä kokonaisuus on professori Jaakko
Hintikan taidemuseolle deponoima 47 teoksen kokoelma, joka täydentää suomalaisen taiteen osalta hyvin taidemuseon omia kokoelmia. Mukana on muun muassa useita Reino Hietasen maalauksia sekä kansainvälisten klassikoiden grafiikkaa (mm. Renoir, Picasso, Matisse).

Modernin ja nykytaiteen lisäksi taidemuseo tutkii, dokumentoi ja säilyttää taiteellisesti poikkeuksellisen merkittäviä taidekokoelmia, joilla on jokin selkeä yhtymäkohta Keski-Uusimaahan.

JULKINEN TAIDE

Taidemuseon kokoelmat levittyvät kaupunkitilaan julkisina veistoksina. Keravan  taidemuseon ystävät ry julkaisi Keravan taiderastit – opas katukuvan taideteoksiin -kirjasen yhteistyössä taidemuseon kanssa 2015. Oppaassa on ehdotettu reitti, jonka varrelta löytyvät Keravan keskustan julkiset taideteokset. Kaiken kaikkiaan julkaisussa esitellään 28 teosta taustoineen. Julkaisu on myynnissä Sinkan museokaupassa hintaan 4€.

TAIDERASTIT-KARTTAPALVELU
Keravan julkiseen taiteeseen voi tutustua Taiderastit-karttapalvelussa. Sivustolla on myös ehdotettu reitti, jonka varrelta löytyvät Keravan keskustassa sijaitsevat julkiset taideteokset.
Tutustu sivustoon: taiderastit.kerava.fi

 

Kommentointi on suljettu.

  • Näyttelyt nyt

  • Tulevat näyttelyt