Kokoelmat

Keravan museopalveluiden ylläpitämät kokoelmat nostavat esiin kaupungin historian kiinnostavimmat aiheet ja nykytaiteen mielenkiintoisimmat sisällöt.

 • Taidekokoelma

  Sinkan taidekokoelman ydin kertoo keravalaisten rakkaudesta taiteeseen. Kokoelmat on kerätty yhteisöllisesti, yhdessä kaupungin ja kaupunkilaisten kanssa.

 • Taideteolliset kokoelmat

  Sinkan kulttuurihistoriallisen kokoelman tallennustyön painopiste on valtakunnallisestikin merkittävä paikallinen taideteollisuus. Keravalla toimineiden maineikkaiden tehtaiden kautta taideteollisissa kokoelmissa korostuvat suomalainen valaisin- ja huonekalumuotoilu.

 • Kulttuurihistoriallinen kokoelma

  Sinkan kulttuurihistoriallinen kokoelma käsittää esineitä, valokuvia sekä arkisto- ja audiovisuaalista aineistoa, kuten äänitteitä.

 • Kokoelmapalvelut

  Sinkan kokoelmapalveluiden tavoitteena on tiedon ja kokemusten jakaminen yleisön kanssa.

Kokoelmauutisia

Katso kaikki kokoelmauutiset

Sinkan kokoelmapolitiikka

Sinkan kokoelmatyön toimintaperiaatteet ja tavoitteet on määritelty museon kokoelmapoliittisessa ohjemassa.
Sinkan kokoelmapolitiikka 2023-2024 (pdf).

Kokoelmat verkossa ja kartalla

Linkit vievät pois Sinkan verkkosivuilta.

Taiderastit

Keravan julkiseen taiteeseen voi tutustua Taiderastit-karttapalvelussa. Lähde aina avoinna olevalle taidekierrokselle, vaikka kävellen tai pyörällä.

Valtatien varrella

Valtatien varrella -karttasivusto vie kulkemaan Keravan keskustaajaman halkaisevalle vanhalle Valtatielle Suomen itsenäistymisen ajan tienoilla.

Keravan Kraffiti

Nostalgiset vuosikymmenet vain klikkauksen päässä 1970–1990-lukujen nuorisokulttuurin omalla Finna-sivustolla!

Tuoleja ja tiloja

Tuoleja ja tiloja -hakupalvelu Finnassa kokoaa yhteen huonekalumuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin aarteita.

Sinkka Finnassa

Sinkan aineistoissa Finna-hakupalvelussa näkyvät niin Sariolan tivoli, Keravan Puusepäntehtaan ja Ornon valaisintehtaan työpäivät kuin keravalaisten arki.

Markalla merkkareita

Markalla merkkareita -sivusto on pelillinen opetuspaketti 1970-luvun lapsuudesta. Sivuston ovat toteuttaneet yhteistyössä kuusi Keski-Uudenmaan museota.

Keravan asemanseudun jälleenkuvauskierros

Lähde kuvausmatkalle Keravan aseman ympäristöön! Omatoimisilla kuvauskävelyillä voi valokuvata vanhojen, museon kokoelmista löytyvien kuvien uusia versioita.

Jaakkolan ja Ali-Keravan jälleenkuvauskierros

Tutustu Ali-Keravaan ja Jaakkolan alueisiin kuvaten! Omatoimisilla kuvauskävelyillä voi valokuvata vanhojen, museon kokoelmista löytyvien kuvien uusia versioita