Saapuminen ja esteettömyys

Tervetuloa Taide- ja museokeskus Sinkkaan!

Sinkan käyntiosoite ja yhteystiedot

Sinkkaan on helppo saapua

Sinkka sijaitsee Sampolan kaupunginosassa noin 600 metriä Keravan rautatieasemalta. Pääsisäänkäynti on Sampolankadun puolella.

Kartta, jossa näkyvät esteettömät reitit rautatieasemalta Taide- ja museokeskus Sinkkaan sekä Heikkilän kotiseutumuseoon.

Junalla: Keravalla pysähtyvät Helsingin seudun liikenteen lähijunat Z, R, K, T ja D.

Linja-autolla: Keravalle tulevat joukkoliikenteen linja-autot pysähtyvät Sampolankadulla ja Sibeliuksentiellä Sinkan välittömässä läheisyydessä. Sampolankadun pysäkiltä matkaa on Sinkkaan noin 130 metriä ja Sibeliuksenkadulta noin 110 metriä tai noin 190 metriä, linja-auton kulkusuunnasta riippuen. Osa busseista saapuu Keravan rautatieaseman eteen, josta on noin 600 metrin kävelymatka Sinkkaan. Reitit on päällystetty asfaltilla ja betonitiilillä, ja niiden kadun reunukset on loivennettu.

Kävellen tai pyöräillen: Rautatieaseman ja keskustan suunnasta esteetön ja suorin reitti Sinkkaan kulkee Sampolan alikulun kautta. Reitti on päällystetty asfaltilla ja betonitiilillä, ja niiden kadun reunukset on loivennettu. Alikulkutunneliin pääsee esteettömästi kävelykadulta (Kauppakaari) sekä raiteilta 1, 4, 5 ja 6. Laiturilta 1 alikulkuun vievän kevyenliikenteen väylän päässä on lisäksi portaat. Portaissa on yhteensä 31 rappusta, ja välissä on yksi tasanne. Sinkan pääsisäänkäynnin edessä on polkupyörätelineet.

Julkisen liikenteen aikataulut ja reitit voi tarkistaa HSL:n nettisivuilta tai reittioppaasta.

Autoillen: Sinkan takapihalla on maksuton pysäköinti museovieraille erikseen merkityillä paikoilla. Pysäköintialueelle ajetaan Kultasepänkadun puolelta ja siellä on myös esteetön autopaikka. Huomioithan, että samalla parkkialueella on myös yleisessä käytössä olevia paikkoja, joihin tarvitsee parkkikiekon. Parkkialueelta on noin 80 metrin matka Sinkan pääovelle. Lisää maksullista pysäköintitilaa löytyy läheisestä P-hallista, osoitteesta Kultasepänkatu 5, Kerava. Hallista on noin 140 metrin matka Sinkan pääovelle. Reitit on päällystetty asfaltilla ja betonitiilillä.

Laukkujen säilytysohjeet

Teos- ja esineturvallisuuden vuoksi näyttelyihin saa viedä vain pieniä käsilaukkuja. Muut laukut tulee jättää lukittaviin säilytyskaappeihin. Kaapit toimivat euron kolikkopantilla.

Esteettömyys

Mikäli toivot apua saapumiseen, ilmoitathan tulostasi meille etukäteen: sinkka@kerava.fi tai aukioloaikoina puhelimitse: 040 318 4300.

Pysäköinti

Taide- ja museokeskus Sinkan pysäköintialue sijaitsee sisäpihalla museorakennuksen takana. Sisäpihalla on myös esteetön autopaikka. Pysäköinti on asiakkaillemme maksuton erikseen merkityillä paikoilla. Pysäköintialueelle ajetaan Kultasepänkadun puolelta. Polkupyörätelineet ovat vastapäätä Sinkan pääovea Sampolankadun puolella.

Liikkuminen

Pääovi ja hissin ovet eivät toimi automaattisesti, joten pyydäthän tarvittaessa apua henkilökunnalta. Muuten tiloissa liikkuminen on esteetöntä. Kaikkiin Sinkan näyttelykerroksiin pääsee tilavalla hissillä, joka sijaitsee sisääntulokerroksessa naulakoita vastapäätä. Lastenvaunuilla voi kulkea kaikissa näyttelytiloissa ja kerroksesta toiseen pääsee liikkumaan helposti tilavalla hissillä.

Palvelut

Palvelemme asiakkaita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Esteetön unisex-wc, vauvanhoitotilat ja lukolliset säilytyslokerot sijaitsevat sisääntulokerroksessa. Lainaamme lokeroihin mielellämme poletin lipunmyynnistä. Vaatesäilytyksen naulakot ovat vartioimattomat ja säilytys tapahtuu omalla vastuulla. Sinkassa ei ole induktiosilmukkaa.

Tuolit

Näyttelyihin tutustumista helpottavat keveät ja mukana kuljetettavat taittotuolit, joita on saatavilla sisääntulokerroksessa. Taittotuoleissa ei ole käsi- tai selkänojia. Taittotuolien istuinkorkeus on 53 cm ja ne kestävät 110 kilon painon. Lisäksi naulakkoalueella ja näyttelysaleissa on käsi- ja selkänojallisia asiakastuoleja, jotta voit levähtää kierroksen aikana. Kahviossa on myös lasten syöttöistuin.

Avustavat henkilöt ja eläimet

Henkilökohtaisilla avustajilla, oppailla ja tulkeilla on maksuton sisäänpääsy Sinkkaan. Opas- ja avustajakoirat ovat myös tervetulleita. Lemmikkieläimiä ei voi valitettavasti ottaa mukaan museovierailulle.

Vinkkejä museovierailulle

Langaton verkkoyhteys

Sinkassa on ilmainen Keravan kaupungin tarjoama langaton verkkoyhteys, johon ei tarvitse salasanaa. Verkon nimi on: Vieras245.

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen omaan käyttöön ja ilman salamaa on sallittu, ellei toisin mainita. Mainitsethan kuvauspaikan ja mahdolliset teostiedot, jos haluat julkaista kuvan netissä omassa somekanavassasi. Muuhun käyttöön kuvatessasi, otathan ensin yhteyttä lipunmyyntiin lisäohjeiden saamiseksi.

Eväiden syönti

Näyttelytiloissa ei voi syödä eikä juoda. Omien eväiden syömistä varten ei valitettavasti ole erillistä tilaa.

Tavaroiden säilytys

Museovieraat voivat jättää päällysvaatteensa vartioimattomaan naulakkoon. Käytössä on myös säilytyskaapit, jotka toimivat kolikolla tai museon infosta saatavilla poleteilla. Näyttelytiloihin ei saa viedä isoja laukkuja.

Opastukset

Museolla järjestetään pääsylipun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia joka kuukausi. Tutustu Sinkan tuleviin tapahtumiin.

Opastuksia voi myös varata omalle ryhmälle. Opastamme mielellämme kaikenlaisia ryhmiä, kerrothan tarpeistanne opastusta varatessasi! Lue lisää varattavista opastuksista.