Lasten kanssa Heikkilään

Heikkilän kotiseutumuseo on mainio paikka kurkistaa Keravan historiaan koko perheen voimin. Museon piha-alueet ovat avoinna omatoimiselle tutkimusretkelle ympäri vuoden. Museorakennusten edustalta löytyvistä kylteistä löydät lisätietoa menneen ajan elämästä, ja aurinkoisena kesäpäivänä pihapuiden katveeseen on mukava istahtaa vaikka piknikille.

Adolfiinan kätköpolku

Museon aukioloaikoina pihapiiriä pääsee tutkailemaan Heikkilän tyttären Adolfiinan jalanjäljissä. Adolfiinan kätköpolulta löytyy kaikenikäisille sopivia pieniä omatoimisia puuhatehtäviä, jotka johdattelevat tutkimaan ympäröivää luontoa ja elämää Adolfiinan aikaan. Ohjeet saat museon päärakennuksesta.

Pihasuunnistus

Jos vierailette Heikkilän museoalueella aukioloaikojen ulkopuolella, voitte tulostaa museoretkelle mukaan omatoimisen kuvasuunnistuksen. Löydättekö kaikki kuvissa pilkottavat rakennukset pihapiiristä? Entä vastaukset kiperiin kysymyksiin?

Palvelut

Saapuminen

Museoalueen välittömässä läheisyydessä ei ole parkkipaikkoja. Lähimmät parkkipaikat löytyvät Keravan asemalta tai Sinkan pysäköintialueelta.

Esteettömyys

Heikkilän kotiseutumuseo ei ole esteetön. Museon sisätiloihin kuljetaan portaita pitkin ja sisällä on vanhalle rakennukselle tyypillisiä ahtaita tiloja ja oviaukkoja sekä korkeita kynnyksiä.

Liikkuminen lastenvaunujen kanssa

Suosittelemme, että lastenvaunut jätetään vierailun ajaksi museon ulkopuolelle. Museon pihamaalla pääsee liikkumaan vaunujen kanssa mukavasti hiekkapintaisilla pääväylillä. Kaikki pihapiirin rakennukset eivät kuitenkaan sijaitse hiekkateiden varrella.

Lastenhoitotilat

Museon aukioloaikoina käytettävissä on vesivessa. Esteetöntä wc:tä ja lastenhoitohuonetta ei valitettavasti ole. Tarvittaessa henkilökunta auttaa rauhallisen paikan löytämisessä esimerkiksi imetystä varten.

Kuva Kirsi Nuppola, Sinkka