Sinkan vapaaehtoiset

Vapaaehtoiset ovat tärkeä osa Sinkan toimintaa, ovathan sekä Keravan taidemuseo että Heikkilän kotiseutumuseo saaneet aikoinaan alkunsa vapaaehtoisponnistelujen myötä.

Tänä päivänä Sinkan aktiivinen vapaaehtoisten joukko avustaa monenlaisissa museon tehtävissä lasten tapahtumien näyttelyvalvonnasta ja ikäihmisten näyttely-ystävänä toimimisesta näyttelykutsujen postitukseen, kotiseutumuseon talkoisiin ja kokoelmien digitointiin.

Toisinaan vapaaehtoistöissä pääsee kurkistamaan myös näyttelyiden kulissien taakse, vaikkapa täyttämään ilmapalloja taideinstallaatiota varten tai pesemään savimaalausta pois museon seinältä.

Sinkan vapaaehtoiset ovat monenlaisissa elämänvaiheissa olevia eri-ikäisiä ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus taiteeseen, kulttuuriin, ihmisten kanssa toimimiseen ja uuden oppimiseen. Vapaaehtoisilta ei vaadita erityisosaamista, vaan kaikkiin tehtäviin on tarjolla opastusta. Omia taitojaan ja vaikkapa työhistorian tuomaa kokemusta pääsee kuitenkin halutessaan hyödyntämään.

Kiitoksena työpanoksesta tarjoamme vapaaehtoisille omaa ohjelmaa, kuten näyttelyopastuksia, esityksiä ja jo perinteeksi muodostuneet jouluglögit.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan Sinkan vapaaehtoisten sähköpostilistalle

Toimitamme sinulle tietoa Sinkan vapaaehtoistöistä ja vapaaehtoisten infotilaisuuksista. Listalla mukana olo ei velvoita osallistumiseen.