Kuva Nadiye Kocak

Ryhmän kanssa Heikkilään

Tervetuloa vierailulle Heikkilän kotiseutumuseoon!

Opastukset
Kouluille ja päiväkodeille

Opastukset

Tilaa ryhmällesi opastus Heikkilän kotiseutumuseoon! Opastus tarjoaa katsauksen varakkaan talonpoikaissuvun elämään Keravalla 1800-luvulta 1950-luvulle. Kierroksella voidaan keskittyä päärakennuksen interiöörinäyttelyyn tai tutustua myös museon pihapiiriin ryhmän toiveiden mukaisesti.

Näyttelyopastuksen kesto on 30–45 minuuttia. Opastuskielet ovat suomi ja englanti, kysy myös selkokielistä opastusta.

Varaukset ja lisätiedot ensisijaisesti sähköpostitse.

Opastusten hinnat

Hinnat aukioloaikoina:

  • Lyhyt opastus 25 minuuttia, 30 euroa
  • Normaali opastus 45 minuuttia, 50 euroa
  • Viikonloppuisin ja arkipyhinä 45 minuuttia, 90 euroa

Hinnat aukioloaikojen ulkopuolella arkisin klo 8–16:

  • Lyhyt opastus 25 minuuttia, 50 euroa
  • Normaali opastus 45 minuuttia, 75 euroa

Sisäänpääsy museoon on ilmainen.

Opastus maksetaan Taide- ja museokeskus Sinkan kassaan museon aukioloaikana. Sinkkaan on matkaa Heikkilästä noin 800 metriä. Myös laskulla maksaminen on mahdollista, jos yhteisöllänne tai yrityksellänne on Y-tunnus. Laskutustiedot on toimitettava etukäteen varauksen yhteydessä.

Kuva Nadiye Kocak

Kouluille ja päiväkodeille

Järjestämme päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille ikäryhmittäin räätälöityjä opastuksia Heikkilän kotiseutumuseoon. Lapsiryhmien opastukset kestävät noin 45 minuuttia. Ryhmäkoko on enintään 28 lasta tai oppilasta sekä opettajat. Opastusten suositusikä 4-vuotiaasta alkaen.

Koulut ja päiväkodit voivat varata opastettuja vierailuja Heikkilään keväällä ja syksyllä erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Museorakennuksen lämmitysmahdollisuudet ovat rajalliset, joten talviaikaan opastusmahdollisuutta ei ole. Museon pihapiiri on aina avoinna omatoimisia retkiä varten.

Tulosta omatoimiretkelle mukaan valokuvasuunnistus:

Keravan päiväkodeille ja kouluille vierailut ja opastukset ovat maksuttomia. Keravan ulkopuolisten koulu- ja päiväkotiryhmien opastus maksaa 25 euroa ryhmältä.

Tiedotamme keravalaisia opettajia päiväkodeille ja kouluille tarjolla olevista opastuksista kaupungin postituslistojen kautta.

Lue ennen museokäyntiä:

Keravan kulttuuripolku / Sinkkapolku

Taide- ja museokeskus Sinkka on mukana Keravan kulttuuripolulla tarjoamalla työpajoja tai ikäryhmien mukaisesti räätälöityjä teemaopastuksia 2.- ja 7.-luokkalaisille. Lisäksi Heikkilän kotiseutumuseon opastuksia tarjotaan syksyisin ensisijaisesti 4.-luokkalaisille.

Museovierailut vastaavat valtakunnallisen ja paikallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin ja toimivat koulun ulkopuolisena oppimisympäristönä.