Heikkilän kotiseutumuseoalueen kunnostukset etenevät

Kotiseutumuseon ulkorakennusten pärekatot uusittiin heinäkuun aikana.

Heikkilän kotiseutumuseoalueen kunnostukset ovat edenneet kevään ja kesän aikana, ja tulevat jatkumaan myös syksyllä 2023.

Heinäkuussa museoalueella uusittiin pärekatot kolmeen pihapiirin rakennuksista: sikala-lampolaan, latoon sekä aittaan. Työn toteutti perinnemenetelmin rakennusyritys Kaarac Museoviraston korjauskortiston ohjeita soveltaen. Katot korjattiin mahdollisimman tarkasti vastaamaan entistä ulkonäköä. Päreenä käytettiin kuusipärettä, joka tummuu parin vuoden kuluessa tummanharmaaksi.

Elokuun alkuviikkoina museoalueella on käynnissä pihavalojen uusiminen. Tämän takia alueella tehdään myös kaapelien kaivuutyötä, mikä voi vaikuttaa kulkuun museon pihamaalla. Elokuun aikana aloitetaan lisäksi Heikkilänmäen viheralueiden kunnostustyöt, jotka jatkuvat koko syksyn ajan.

Jo alkuvuodesta 2023 alkanut Heikkilän päärakennuksen ikkunoiden kunnostustyö on myös edennyt suunnitelmien mukaisesti. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan rakennusalan opiskelijoiden pieteetillä toteuttama projekti tulee jatkumaan ja opiskelijat pääsevät näin myös tulevalla syyslukukaudella perehtymään perinnerakentamiseen ja kulttuuriperintökohteen erityisvaatimuksiin.

Kuvassa Heikkilän kotiseutumuseon rakennuksista lato ja sikala-lampola heinäkuussa pärekattojen kunnostustöiden ollessa vielä käynnissä.