Keravan joulua vietetään Heikkilän kotiseutumuseolla

Koko perheen ohjelmallinen joulutapahtuma Heikkilän kotiseutumuseon tunnelmallisessa pihapiirissä 16.–17.12.2023.

Keravan joulu järjestetään vuonna 2023 kolmatta kertaa Heikkilän kotiseutumuseon alueella osoitteessa Museopolku 1. Jouluiseen tunnelmaan pääsee virittäytymään lauantaina 16.12. ja sunnuntaina 17.12. klo 10–18.

Heikkilän kotiseutumuseon pihapiiri tarjoaa ainutlaatuiset puitteet tunnelmalliselle tapahtumalle. Keravan joulu kutsuu ihmiset yhteen virittäytymään loppuvuoden juhlallisuuksiin. Tarjolla on kokemuksia ja tunnelmointia joulutorin, hyvän ruoan ja monipuolisen ohjelman parissa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Upea ohjelmasisältö

Keravan joulu -tapahtuma on täynnä upeaa, jouluista ohjelmaa: valotaidetta, tulishow, valoshow, hevoskärryajelua, himmelinrakennus- ja kehruunäytöksiä, tanssi-, laulu- ja musiikkiesityksiä, kauneimmat joululaulut yhteislauluna, museokierroksia, nukketeatteriesitys sekä tietenkin joulupukki! Kaikki ohjelma on kävijöille ilmaista.

Heikkilän kotiseutumuseo

Heikkilän kotiseutumuseon jouluasuun koristeltu päärakennus on avoinna koko tapahtuman ajan. Kotiseutumuseoon on ilmainen sisäänpääsy. Entisaikojen joulunviettoon kuuluviin perinteisiin pääsee tutustumaan myös opastetuilla kierroksilla, jotka järjestetään lauantaina ja sunnuntaina klo 11.30 ja 13.30. Opastukset soveltuvat koko perheelle.

Heikkilän tunnelmallisessa tuvassa voi ihastella lisäksi perinteisten kädentaitojen työnäytöksiä: lauantaina kehrätään lankaa värttinällä ja sunnuntaina rakennetaan jouluiset himmelit.

Lisätietoja kotiseutumuseosta: Heikkilän kotiseutumuseo

Kuva Jussi Eskola

Adolfiinan kätköpolku

Löydätkö Adolfiinan jouluiset kätköt Heikkilän kotiseutumuseon pihapiiristä? Koko perheelle sopiva omatoiminen ja toiminnallinen Adolfiinan joulukätköt -kierros tutustuttaa 1800-luvun joulunajan perinteisiin erityisesti lasten näkökulmasta. Jouluiset tehtävälaatikot levittäytyvät ympäri museoalueen ja ovat löydettävissä vihjeiden avulla koko tapahtuman ajan.

Flowers of Life – valotaideteos

Flowers of Life on suomalainen, UV-valotaiteeseen erikoistunut taideryhmä, jonka teokset ovat ihastuttaneet yleisöä lukuisissa tapahtumissa Suomen lisäksi 24 maassa ympäri maailmaa. Keravan joulu -tapahtumassa Flowers of Life -kollektiivin valotaideteos luo taianomaista tunnelmaa Heikkilän kotiseutumuseon alueelle. Valotaideteos on nähtävillä koko tapahtuman ajan.

Sinebrychoffin panimohevoset la klo 11-15

Lempeät jättiläiset Ludvig ja Frederik ajeluttavat tapahtumakävijöitä kärryillä Heikkilän lähistöllä lauantaina kello 11-15.

Tulishow Kaiku la klo 17

Belenos-kokoonpanon uusin tuliesityskokonaisuus “Kaiku” on mahtipontinen ja menevä tulishow, jossa nähdään flow-taiteiden huippuosaamista! Kaiku, tulen kuiskaus, syntyy taitavien tuliesiintyjien käsittelyssä ja kasvaa näyttävän tanssin voimalla aina roihuksi saakka. Ammattilaistasoisessa tulishow’ssa yhdistyvät välinemanipulaatio ja tanssi, sekä flow-taiteiden alan parhaimmat esiintymisvälineet.

Valoshow Halo su klo 17

Futuristinen ja tunnelmaa nostattava valoesitys täynnä pohjoisen taikaa! Valoshow Halo yhdistää taianomaiset valot, tanssin, illuusion sekä alan parhaat valovälineet. Halo on useasta numerosta koostuva, katseen vangitseva valoshow.

Tapahtuman koko ohjelmasisältö aikatauluineen ja tiedot joulutorin myyntikojuista

Esteettömyystiedot ja saapuminen

Osa tapahtuman ohjelmasta on Heikkilän päärakennuksen sisätiloissa. Päärakennus ei ole esteetön: tilaan vie puuportaat ja sisällä on kynnyksiä huoneiden välillä. Tapahtumakävijöitä varten tapahtumassa on väliaikaisia wc-tiloja, joista yksi on inva-wc.

Otathan huomioon saapuessasi, että Heikkilässä ei ole parkkipaikkoja. Lähin parkkipaikka löytyy Keravan asemalta. Tapahtumaan pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. VR:n ja HSL:n junaliikenne kulkee Keravan asemalle, joka on noin kilometrin kävelymatkan päässä Heikkilästä. Lähin bussipysäkki sijaitsee Porvoonkadulla alle 100 metrin päässä alueesta.

Joulutorilta lahjat pukinkonttiin ja herkut joulupöytään

Keravan joulun joulutorilla on myynnissä lahjaksi sopivia tuotteita, kuten käsitöitä tai muita laadukkaita tavaroita, aineettomia lahjoja, joulupöytään sopivia herkkuja sekä tapahtumakävijöitä ruokkivia ruokatoimijoita.

Keravan joulusta viestitään kaupungin sosiaalisessa mediassa

Virittäydy tunnelmaan Instagramissa: @cityofkerava ja Facebookissa: Keravan kaupunki.

Käytä tunnisteita #KeravanJoulu ja #HeikkilänKotiseutumuseo.

Tapahtuman järjestäjä on Keravan kaupunki. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.