Keravan päivää juhlistetaan Heikkilän kotiseutumuseolla

Heikkilän kotiseutumuseossa ja sen pihapiirissä vietetään sunnuntaina 18.6. perinteikästä Keravan päivää kansantanssien, pelimannimusiikin ja opastusten siivittäminä!

Tervetuloa juhlistamaan Keravan syntymäpäivää Heikkilän kotiseutumuseolla. Kaikkien keravalaisten juhlapäivänä museo on avoinna klo 10-16 ja tarjolla on monipuolista ohjelmaa sekä pullakahvit. Keravan päivän ohjelma ja museon sisäänpääsy ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Juhlapäivän aikana kotiseutumuseoon ja entisaikojen elämään pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla klo 11 ja 12:30, jotka soveltuvat koko perheelle. Myös museon pihapiirissä tapahtuu, kun kirjastopyörä saapuu päärakennuksen edustalle klo 10:15. Pyörän kyydistä löytyy kesäistä luettavaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Klo 13:30 juhlapäivän tunnelmaa nostattavat museon pihapiirissä Keravan kansantanssijat, kun luvassa on piiritansseja, jenkan, polskan ja laukan muodossa. Lopuksi myös yleisö viedään tanssin pyörteisiin, kun tanssijoiden johdolla opetellaan yhdessä jenkkaa. Tanssi jatkuu klo 14 Caprin pelimannien tahdissa, kun perinteikäs tanssimusiikki täyttää museoalueen.

Kävijöiden on lisäksi mahdollista lähteä seikkailemaan Heikkilän tilan tyttären Adolfiinan jalanjäljissä omatoimisella kätköpolulla, jonka varrelta löytyy kaikenikäisille sopivia pieniä puuhatehtäviä.

Keravan museopalvelut tarjoaa Keravan päivän kunniaksi kahvia, pullaa ja mehua ilmaiseksi, niin kauan kuin riittää! Tervetuloa mukaan!

Ohjelma klo 10-16:

-Klo 10:15-11:00 kirjastopyörä museopihalla: tervetuloa juttelemaan kirjoista ja lukemisesta sekä lainaamaan luettavaa!
-Klo 11 ja 12.30 koko perheen opastukset kotiseutumuseoon
-Klo 13.30 Keravan kansantanssijat: Ympyrämatka. Piiritansseja, jenkan, polskan ja laukan muodossa, idästä länteen. Lopuksi opetellaan yhdessä tanssimaan jenkkaa. (säävaraus)
-Klo 14 Caprin pelimannit soittaa perinteistä tanssimusiikkia, saa tanssia! (säävaraus)
-Koko tapahtuman ajan: Adolfiinan kätköpolku, jonka varrelta löytyy kaikenikäisille sopivia pieniä omatoimisia puuhatehtäviä

Ohjelmamuutokset mahdollisia.