Sinkka on kesän reittien varrella!

Suunnittele kesän retket ja koe innostavimmat näyttelyt Museokortin reittioppaan avulla. Museokortilla pääsee jopa 360 kohteeseen eri puolilla Suomea. Voit valita myös valmiin reitin kesäpäiväsi iloksi.

Taide- ja museokeskus Sinkka on osa Idyllinen Tuusulanjärvi -reittiä. Reitillä pääset uppoutumaan suuriin suomalaisiin taiteilijoihin ja suomalaisen taiteen historiaan.

Sinkassa sinua odottavat diivat ja kylän naiset koko kesän ajan. Näyttely avaa Keravan historiaa naisten näkökulmasta. Samalla se heijastelee Suomen muuttumista 1800-luvun lopulta 1960-luvulle saakka. Naiset kertovat tarinansa valokuvien ja tekoälyn avulla. Vierailija pääsee myös kurkistamaan virtuaaliseen vanhaan Keravaan ja pelaamaan Tivoli Sariolan ampumaradalla.

Tästä pääset Museokortin reittioppaaseen: Suunnittele oma reittisi – Museot.fi

Matkavinkit Idyllinen Tuusulanjärvi -reitille löydät täältä: Museokortin matkavinkit: Idyllinen Tuusulanjärvi (museot.fi)

Lisää reitillesi myös Heikkilän kotiseutumuseo

Reippaan kävelymatkan päässä Sinkasta on kesäinen Heikkilän kotiseutumuseo. Museon pihalta löydät Jenni Tieahon luontoveistoksia, Adolfiinan kätköpolun ja vehreitä paikkoja syödä eväät. Heikkilän päärakennuksessa on pienoisnäyttely menneiden päivien heilasteluperinteistä.

Heikkilän kotiseutumuseo on avoinna ja Jenni Tieahon teokset esillä 18.8.2024 asti.