Heikkilän kotiseutumuseo on auennut kesäksi

Tervetuloa tutustumaan entisajan maaseutuelämään ja viettämään aikaa rauhaisalle keitaalle keskellä kaupunkia!

Heikkilän kotiseutumuseon päärakennuksessa pääsee aukioloaikoina kurkistamaan, miltä varakkaan talonpoikaistalon elämänpiiri on 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa saattanut näyttää.

Kotiseutumuseo on avoinna kesällä 5.6.–18.82024 keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–16. Heikkilään on ilmainen sisäänpääsy.

Museon aukioloaikoina voi lähteä kulkemaan lapsille suunnatulla Adolfiinan kätköpolulla, joka on uusittu täksi kesäksi. Omatoiminen polku on koko perheelle hauska ja toiminnallinen tapa tutustua entisaikojen elämään ja Heikkilää ympäröivään luontoon. Lisäksi lainattavana on pihapelejä kesäpäivän viettoon.

Opastuksia ja työnäytöksiä

Kotiseutumuseoon voi tutustua avoimilla ja maksuttomilla yleisöopastuksilla torstaina 27.6. ja 1.8. klo 13. Opastusten jälkeen voi seurata perinteisiä kädentaitoja esitteleviä työnäytöksi klo 14-16. Lisäksi Keravan päivänä su 16.6. on tarjolla koko perheen opastukset klo 11.30 ja 13.30 sekä muuta ohjelmaa.

Vispilänkauppaa ja yövieraita

Kesällä 2024 Heikkilän kotiseutumuseossa on mahdollista tutustua Vispilänkauppaa ja yövieraita -näyttelyyn, jonka avajaisia vietetään Keravan päivänä su 16.6. Näyttely tuo ympäristötaiteilija Jenni Tieahon luontoveistoksia esille Heikkilän pihapiiriin. Kolmen teoksen kokonaisuutta täydentää päärakennuksen uusi pienoisnäyttely heilasteluperinteistä.

Saapuminen Heikkilään

Heikkilään on matkaa Sinkasta ja Keravan asemalta noin 800 metriä. Otathan huomioon, että kotiseutumuseolla ei ole parkkipaikkoja. Lähimmät parkkipaikat löytyvät Keravan asemalta tai Sinkan pysäköintialueelta.

Heikkilän kotiseutumuseo, Museopolku 1, Kerava

Pokkeuksia aukioloajoissa: Heikkilän kotiseutumuseo on suljettu 7.6. ja 20.–23.6. Muutokset mahdollisia.