Jälleenkuvaus kiinnosti Jaakkolassa 

Kevätaurinko houkutteli huhtikuussa mukaan 20 innostunutta kuvaajaa kiertämään Keravan Jaakkolan ja Ali-Keravan jälleenkuvauskohteita.

Tähän menneessä jälleenkuvia on kertynyt lähes 80. Kuvauskierros oli osa kuuden kunnan museotoimijoiden yhteistä Kuvaa uusiksi – jälleenkuvausta kotikulmilla -hanketta, jossa on kuvattu yhdessä vapaaehtoisten kanssa nykyversioita vanhoista museoiden kokoelmiin kuuluvista valokuvista. 

Jälleenkuvaushanke päättyi huhtikuun lopussa, mutta siinä luodut kierrokset ovat kuvattavissa itsenäisesti myös jatkossa Ajapaik-kännykkäsovelluksen avulla. Toistettavat kuvat ja niiden perusteella otetut jälleenkuvat löytyvät Ajapaikista kansioittain: 

Jaakkola ja Ali-Kerava (ajapaik.ee)

Keravan asemanseutu (ajapaik.ee)

Kuvaa uusiksi -blogi taustoittaa kierrosten kuvauskohteita. Samalla voi tutustua myös lähiseutuihin ja lähteä kuvaamaan vaikka Tuusulan tai Mäntsälän kohteita. 

Linkki blogiin: Kuvaa uusiksi (wordpress.com). 

Kuvausaiheista toimintaa on tiedossa myös syksyllä. Keravan kohteita on tänäkin vuonna kuvattavissa Wiki Loves Monumentsissa, maailman suurimmassa valokuvauskilpailussa, jossa ikuistetaan kulttuurihistoriallisia kohteita ympäri maailmaa. Sinkka järjestää kilpailun tiimoilta syksyllä kuvausretken yhteistyössä Wikimedia ry:n kanssa. 

Lisätietoja valokuvakisasta: Wiki Loves Monuments (wikimedia.fi).