Sinkan ja Keravan Kraffitin Finna-sivustoilla uudet osoitteet

Sinkan digitaalisia kokoelmia on monipuolisesti esillä Kansalliskirjaston ylläpitämässä Finna-hakupalvelussa. Sivustomme hakupalvelussa ovat saaneet uudet, selkeämmät verkko-osoitteet, jotka on otettu käyttöön 15.1.2024 alkaen.

Sinkan yleisnäkymän Finnassa löydät osoitteesta sinkka.finna.fi. Sivustolta löytyy historiallisia kuvia muun muassa Sariolan tivolista, Keravan puusepäntehtaan ja Ornon valaisintehtaan työpäivistä sekä keravalaisten arjesta läpi vuosikymmenten. 

1970- ja 1980-lukujen nuorisokulttuuria esittelevän temaattisen Keravan Kraffiti -erityisnäkymän löydät osoitteesta sinkka.finna.fi/keravankraffiti. Sivusto johdattaa Sinkan kokoelmien kautta aikaan, jolloin Kerava oli nuorisokulttuurin ykkösmesta.

Kolmannen näkymämme, suomalaisen huonekalumuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin helmet esille tuovan Tuoleja ja tiloja -sivuston, osoite ei muutu vaan löytyy tuttuun tapaan osoitteesta tuolejajatiloja.finna.fi.

Käyttäjätunnusten siirto

Valitettavasti sivustojen aiempiin osoitteisiin luotuja käyttäjätilejä ei pystytä automaattisesti siirtämään uusiin näkymiin. Vanhat verkko-osoitteet ja niihin sidotut käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta 1.3.2024.

Jos haluat siirtää käyttäjätunnuksellesi tallennetut haut ja suosikkilistat uudelle tilille, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu vanhalle käyttäjätilillesi ja mene kohtaan Omat tiedot.

2. Valitse kohta Lataa suosikit ja haut tiedostona.

3. Kirjaudu uudelle käyttäjätilillesi ja valitse Omat tiedot -osiosta kohta Tuo suosikit ja haut tiedostosta.

Finna-hakupalvelu

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa ilmaista alustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston.

Kuva: Nuori juhannuksen vietossa 1980-luvun alussa, Rade Puolakan lahjoituskokoelma, Sinkka.