Keravan historiaa esillä kaupungin uudella verkkosivustolla

Oletko kiinnostunut Keravan historiasta? Keravan kaupungin verkkosivujen uudessa historiakokonaisuudessa kuka tahansa pääsee syventymään Keravan mielenkiintoiseen historiaan esihistoriallisista ajoista nykypäivään saakka.

Verkkosivuilla Keravan historia on jaettu teemallisesti eri osioihin, jotka tarjoavat tietoa kaupungin menneisyydestä ja suuntaavat katseen myös tulevaisuuteen. Tiivis historiikki koostuu seuraavista kokonaisuuksista:

  • Esihistoria
  • Keskiaikainen kylärakenne ja Keravan maakirjatalot
  • Kartanoiden aikaa
  • Rautatie ja teollistuminen
  • Taideteollinen menneisyys
  • Kauppalasta kaupungiksi
  • Omaleimaista kulttuuria yhteisöllisessä pikkukaupungissa

Lisäksi verkkosivuilla pääsee tutustumaan kaupunginarkiston helmiin sekä museopalveluiden laajoihin valokuva- ja arkistokokoelmiin Finna-palvelun kautta. Valtatien varrella karttasivustolla on mahdollista tutkia, miltä kaupunki näytti noin sata vuotta sitten. Keravan Kraffiti -sivusto johdattaa lukijansa keravalaiseen nuorisokulttuuriin 1970-, 80- ja 90-luvuilla. Tuoleja ja tiloja -hakupalvelu taas kokoaa yhteen huonekalumuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin aarteita.

Satavuotiaan Keravan historiaa haluttiin nostaa esille kaupungin verkkosivustolla aiempaa laajemmin kaupungin juhlavuoden kunniaksi. Historiaosio säilyy kuitenkin sivustolla juhlavuoden jälkeenkin ja tarkoituksena on, että Keravan historiaan liittyvää tietoa löytyy helposti yhdestä paikasta aiheesta kiinnostuneille.

Historiakokonaisuus on koottu Keravan kaupungin usean eri yksikön yhteistyönä. Mukana on ollut kirjaamo- ja arkistopalveluiden, museopalveluiden sekä viestintäpalveluiden henkilöstöä. Antoisia hetkiä Keravan historian parissa!

Luento- ja keskustelusarja keväällä 2024

Osana juhlavuoden ohjelmistoa keväällä 2024 järjestetään mielenkiintoinen Keravan historiaa käsittelevä luento- ja keskustelusarja Keravan kirjastossa. Tilaisuuksia voi seurata myös striimin välityksellä.

Maksuttoman luento- ja keskustelusarjan järjestävät Keravan kaupunki ja Kerava-seura yhteistyössä. Tähtiä Keravalta -illat juontaa ja moderoi Samuli Isola, kotiseutuaktiivi, toimituspäällikkö ja kulttuurin monikäyttäjä. Tervetuloa mukaan!

Kuva: Konsertti Aurinkomäellä 1980-luvulla, Timo Laaksonen, Sinkka.