Julkisia taideteoksia Keravalle

Aune Laaksosen Taidesäätiön lahjoituskokoelmaan kuuluvien julkisten teosten siirto Tuusulasta Keravalle jatkuu. Eino Ruutsalon Tuulineliöitä (1978–1991, ruostumaton teräs) löysi huhtikuussa uuden kotinsa viheralueelta Alikeravanraitin varrelta.

Kaupinpuistoon, kivenheiton päähän Sinkasta, sijoitettiin Pekka Kauhasen veistos Kolmijalkainen kannattelee risupalloa (1997–2001, takorauta, risupallo) ja Assi Madekiven korkean pylvään nokassa istuva pieni koiraveistos Korkealle arvostettu (1999, pronssi). Puistoon asennetaan myös Martti Aihan suurikokoinen ympyränmuotoinen teos 24 pistettä (1992, teräs).

Teosten siirrot ja paikalleen asennukset on hoidettu hyvässä yhteistyössä kaupunkitekniikan ja kaupunginpuutarhuri Mari Kososen kanssa. Ennen kuljetuksia Prima Artin konservaattorit ovat tarkistaneet ja tarvittaessa puhdistaneet ja kunnostaneet veistoksia.

Viime vuonna Keravalle siirtyi jo Antti Maasalon veistos Bauhausin kunniaksi (1991, teräs), joka ilahduttaa nyt ohiajelijoita nurmialueella Asemantien ja Saviontien välissä. Teossiirrot jatkuvat kevään ja kesän mittaan, joten luvassa on lisää julkista taidetta kaupunkilaisten iloksi!